Followers

Bukan yang aku nak.

Assalammualaikum w.b.t
.
.
.
.
.
.
1st aku tengok screen neh, aku tak tau nak tulis ape tapi aku nak update something. Tapi tak lepas. HAHA. Apa yang aku cuba sampaikan neh? -_- Okay, semalam result kuar u'ollzzz. Nak tau aku dapat apa? HAHA. Mestilah DL. Hahaha. In my dream lah. Puihh. Result yang aku expect tak tercapai dek akal. Memang terkejut lah aku tengok result. MasyaAllah. Terus meleleh hingus air mata aku tengok result camtuh. Whats wrong with you Izza? What happened? Ya ya ya. Semua pon salah diri sendiri jugak. Leka, lalai, abaikan apa yang patut, ponteng kelas (haha) dan sebagainya. Bila tengok result tuh baru aku sedar, dan aku bermonolog sendiri, "oh mungkin aku terlalu high expectation sgt kot? or kau banyak dosa izza, padan muka kau. U deserve it." -_- Yes, aku ngaku aku banyak dosa tipula kan kalau cakap diri kau tuh takde dosa langsung. Pffttt. Tapi ini 1 pengajaran bagi akulah sebab 1st time aku dapat result camneh. Memang di luar kotak minda aku la. Takpela. Bak kata Johan "kita kena redhooo". Semua benda yang berlaku mesti ade hikmahnye. Hikmah yang aku dapat berdasarkan ape yang aku lalui smlm ialah, belajar elok elok. Jangan banyak main. Jangan banyak berjalan sane sini. Jangan on9 overdose sgt. Jangan.... jangan... jangann... dan jangannn... macam2 jangan lah aku nak letak tapi terlalu banyak. So, perubahan drumstick drastik mesti buat untuk sem depan. Okay izza? 


**********************************************

Okay lupakan kisah result tuh. Mari mula hidup baru. Hehe. Baru baru neh aku dapat hobi baru u'ollzz. Nak tau mende? Nanti nanti la aku cerita. HAHA. Hobi neh aku detect lepas aku bace 1 novel (dah kantoi dah) tajuk die Zombijaya. Aku tertarik nk bace novel neh sbb aku memang obses dengan zombie. Mungkin sebab aku men game Dead Island, Left 4 dead dan aku layan cerita The Walking Dear Dead. Mungkin mungkin dan mungkin disebabkan itu la aku tertarik untuk bace novel neh. Lagipun, cover novel neh pun menarik. Nampak scaryla kan. Hohoh. Nak bace sinopsis dia? Nah aku bagi bace ;

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi? 
Kalender lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri.
Mereka tidak tahu yang suasana mereka kenali bakal berakhir. Aman- damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Semua perlu mengadaptasi dalam dunia baru ini. 
Berapa orangkah yang akan mati? Adakah yang mati akan kekal mati? Dan apakah yang menunggu mereka di Putrajaya nanti? Selamat Datang ke ZOMBIJAYA.
Haa, amacam? Best an sinopsis dia? Gempak tak gempak tak gempak tak? HAHA. Tuh baru bace sinopsis bro, belom 1 buku. HAHA. Nak tau kena la bace novel neh. Terbaik wa cakap lu. Si penulis dia Adib  Zaini kacak tak terkata wa cakap lu. Tehee. So, baca la ye? Boleh jadi kan ini 1 hobi baru untuk korg jugekkk. :D



Tadaaaa. Cool an cover buku tuh. Woot woot ~


p/s: aku lupa nak bagitau. nantikan movie Zombijaya neh. Penulis die jadik zombie woo. HAHA. (Y)

4 juta orang berkata:

eltamaz elmithaly said...



خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف

eltamaz elmithaly said...




شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالدمام
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالدمام
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالدمام
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالدمام
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالدمام
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية لمكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالدمام

eltamaz elmithaly said...




شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالخبر
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالخبر
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالخبر
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالخبر
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالخبر
شركة المثالية لرش المبيدات بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
شركة المثالية لتنظيف البيوت بالخبر
شركة المثالية لتنظيف الكنب بالخبر

eltamaz elmithaly said...



شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالجيبل
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالجبيل
شركة المثالية لرش المبيدات بالجبيل
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الكنب بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف البيوت بالجبيل

Related Posts with Thumbnails

ShoutMix chat widget
chat widget
 
Copyright © ROCK & GO !
Design by Metalab