Followers

4

Bukan yang aku nak.

Assalammualaikum w.b.t
.
.
.
.
.
.
1st aku tengok screen neh, aku tak tau nak tulis ape tapi aku nak update something. Tapi tak lepas. HAHA. Apa yang aku cuba sampaikan neh? -_- Okay, semalam result kuar u'ollzzz. Nak tau aku dapat apa? HAHA. Mestilah DL. Hahaha. In my dream lah. Puihh. Result yang aku expect tak tercapai dek akal. Memang terkejut lah aku tengok result. MasyaAllah. Terus meleleh hingus air mata aku tengok result camtuh. Whats wrong with you Izza? What happened? Ya ya ya. Semua pon salah diri sendiri jugak. Leka, lalai, abaikan apa yang patut, ponteng kelas (haha) dan sebagainya. Bila tengok result tuh baru aku sedar, dan aku bermonolog sendiri, "oh mungkin aku terlalu high expectation sgt kot? or kau banyak dosa izza, padan muka kau. U deserve it." -_- Yes, aku ngaku aku banyak dosa tipula kan kalau cakap diri kau tuh takde dosa langsung. Pffttt. Tapi ini 1 pengajaran bagi akulah sebab 1st time aku dapat result camneh. Memang di luar kotak minda aku la. Takpela. Bak kata Johan "kita kena redhooo". Semua benda yang berlaku mesti ade hikmahnye. Hikmah yang aku dapat berdasarkan ape yang aku lalui smlm ialah, belajar elok elok. Jangan banyak main. Jangan banyak berjalan sane sini. Jangan on9 overdose sgt. Jangan.... jangan... jangann... dan jangannn... macam2 jangan lah aku nak letak tapi terlalu banyak. So, perubahan drumstick drastik mesti buat untuk sem depan. Okay izza? 


**********************************************

Okay lupakan kisah result tuh. Mari mula hidup baru. Hehe. Baru baru neh aku dapat hobi baru u'ollzz. Nak tau mende? Nanti nanti la aku cerita. HAHA. Hobi neh aku detect lepas aku bace 1 novel (dah kantoi dah) tajuk die Zombijaya. Aku tertarik nk bace novel neh sbb aku memang obses dengan zombie. Mungkin sebab aku men game Dead Island, Left 4 dead dan aku layan cerita The Walking Dear Dead. Mungkin mungkin dan mungkin disebabkan itu la aku tertarik untuk bace novel neh. Lagipun, cover novel neh pun menarik. Nampak scaryla kan. Hohoh. Nak bace sinopsis dia? Nah aku bagi bace ;

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi? 
Kalender lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri.
Mereka tidak tahu yang suasana mereka kenali bakal berakhir. Aman- damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Semua perlu mengadaptasi dalam dunia baru ini. 
Berapa orangkah yang akan mati? Adakah yang mati akan kekal mati? Dan apakah yang menunggu mereka di Putrajaya nanti? Selamat Datang ke ZOMBIJAYA.
Haa, amacam? Best an sinopsis dia? Gempak tak gempak tak gempak tak? HAHA. Tuh baru bace sinopsis bro, belom 1 buku. HAHA. Nak tau kena la bace novel neh. Terbaik wa cakap lu. Si penulis dia Adib  Zaini kacak tak terkata wa cakap lu. Tehee. So, baca la ye? Boleh jadi kan ini 1 hobi baru untuk korg jugekkk. :D



Tadaaaa. Cool an cover buku tuh. Woot woot ~


p/s: aku lupa nak bagitau. nantikan movie Zombijaya neh. Penulis die jadik zombie woo. HAHA. (Y)
3

Welcome Back Brahhhh!

Assalammualaikum w.b.t,

1st of all, aku nak gelak boleh? HAHAHAHA. Okay enuff. Kenapa aku gelak? Sebab..sebab..sebab aku teruja nak update balik blog aku neh. Muahaha. Pergh, lama gila aku tinggalkan since Jan 2011. Gila lama. Sorry sayang. I bukan tak nak update, tapi macam2 jadik, so takde mase nk update. Boleh gitu? HAHA. Okay, okay. Aku nk update pasal apa neh? Aku pun tak tau. HAHA.

Oh ya, sekarang neh aku dah sambung study kt MMU melaka. Tempat tuh not bad la. Ramai cinos, indios, foreignerous dan kaum paling manoriti kt situ melayuous. Hahah. Sedeh! Camno nak usha laki2 kacak, tampan dan trang tang tang? HAHA. Tapi sebenarnya, laki melayu ramai. Kalau nak tengok ramai ke tak, tunggu tyme final. Mmg belambak laki2 tuh kuar. KACAK wa ckap lu. #TrueStory. Kaya pun kaya. Tapi tengok cm high profile sgt. Tak nak lah. HAHA.

Paling tak boleh tahan tuh, nigga2 dan mamat arab kt situ semua kaya kaya. @_@ henpon smua stok Iphone je. Puihh. Gila vavas. Tapi kan... Kesah plak hakuuuu kannn. HAHA. Ape aku cuba sampaikan neh? Ah, pedulikan sbb neh kan blog aku. Lagipun ade ke org bace? Muahaha. Aku tunjuk gamba jela ye kat sini sebab aku dah takde idea nak tulis dah neh. *padahal baru starting kot* HAHA. 


Okay, Challo bete!

p/s : wanna be my chammak challo? HAHA


Abrar yaww. Roti canai je mampu. 

Overnight laa konon. Hahah


YA! Aku tau aku buat DUCKFACE, shoot la aku kalau berani. HAHA
*jusco*

Meja Study :)


Luka dilukai. Luka pertama aku kt MMU. 
Tengs tingkap balkoni T_T

*Dah lah. byk sgt gmba. haha. esok lusa aku update lagi ye? Babai. :D


Related Posts with Thumbnails

ShoutMix chat widget
chat widget
 
Copyright © ROCK & GO !
Design by Metalab