Followers

1

mari menuju ke medan PERANG!

Bulan mei. Yah. Bulan inilah yang  aku nanti-nantikan untuk sem ini. Har har har. Pehal aku menantikan bulan mei neh? Of coz ah sebab FINAL EXAM. Hahaha. Sangat menakutkan bila berkata tentang perkara itu. Tetapi lebih menakutkan bila berkata pasal kematian. [ape kes?] okeh, kang menyimpang jauh pulak.

--------------------------------------------------------------------------------

Untuk menjelang FINAL exam neh, persiapan mental & fizikal aku ta bape nk kuat lagi sebab aku dalam keadaan angan & sedar [ceh, cm lagu mawi la pulak]. Cop2. Fizikal aku da sedia da. Mentaliti aku neh blom ckup power lagi. Hahaha. Oleh itu, aku membuat keputusan untuk tidak ber-on9 selama 3 minggu aku menghadapi exam. Sampaikan aku tak bwak lappy & berukbeng aku pulang bersama ke kolej. Yah, semata-mata untuk mengelakkan dari ber-on9. Tapi ternyata aku tewas! OH-EMM-GEE. Bukannya ape. Aku g blik mmbe aku, depa tgh syok ber-on9. Aku pn ape lagi, tumpang sekakilah! HAHA. Neh pn nk m'update belog, aku pinjam sat lappy + wireless KPM neh. HAHA. Laju ah jugak. Laju mcm siput! =.='.


So, rasenye tuh jelah kot ak nk mengarut cm tah pape neh. Aku update pn untuk memuaskan je ak pnye nafsu ber-on9. HAHA. Okehlah! Doakan aku && semua-semua pelajar KPMB dapat menjawab EXAM dengan cemerlangnya! Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar & mendapat keputusan yang MANTAP! :) AMIN! :)(:



jadual pekse aku. [klik untuk tumbesaran]


hoi kalian. buat leklok haa FINAL nnti. :)
neh buat aku lagi berkobar-kobar nk jawab FINAL neh. HAHA. credit to FARHANA

si pelat "R" [gamba dibawah] ngan wani [atas]. GUD LUCK weyh! :)

p/s: orang sibuk nak bercuti, kitorang sibuk nak "berperang" =.='

--lagi satu, gamba katun aku lukis kt atas tuh inspirasi dari si dia. HAHA. :)


4

gamba untuk hari ini.








p/s: laki tuh bukan pakwe aku. Harap maklum. Aku pnggil die gambit sbb muka die cm gambit. Haha. :)

3

terasa kesengatannya.


sekadar gamba hiasan.

Sebenarnya, benda sengat-sengat neh da lama da terjadi. Sampai da jdik parut sbb ak korek-korek kesan sengatannya. Hoho. Sangat hebat. Cmne leh terkena? Errr. Ko bleh saba tak? Aku nk stat cita la neh. Aiyooo..

---------------------------------------------------------------------------------
Cerita bermula...
1 pagi yang cerah, cahaya mentari mula menerangi menjadikan pagi itu sangat ......? [sukar digambarkan]. Aku bangun pagi tepat pukul 6.4++ pagi. Solat, mandi.. Haa,, setelah siap berbaju kurung berwarna pink [errr] aku pun rase  senang hati sangat pagi tuh. Tatau kenape. Terasa sangat bahagia, gembira. [yek geli je]. Okeh, terlalu formal. Cm sakai je. Haha. Patutla BM aku dpt C je tyme SPM. Penulisan hancur. Hahah. Okeh-okeh, berbalik pada cerita. Masa aku tgh siap-siap nk pakai tudung, da lawa, molek da neh, aku pun membuat langkah keblakang aku sbb nk rushing p klas tyme tuh, Tgh-tgh b'step ke belakang tuh, tnpa aku sedar, aku terpijak lebah/penyengat! Bpak lak aiii.. Sakitnya bukan men. Bontot lebah tuh melekat kt tapak kaki aku! WOW! Sakit! Aku pn ape lagi, dengan sore petir aku..aku jerit.

Setan! Aku terpijak lebah! Warghhh!!!! Mai tolong cepat! Sakit da neh! Waaaa~~

Cepat-cepat dak blik aku dtg berlari [padahal tade ah jauh mane pn] Picit tapak kaki aku tuh. Peh! "sakitnya bukan kepalang!" Seb baek sengat lebah tuh tade ah dlm mane. Ta sempat masuk dlm tapak kaki aku lagi, mmbe blik aku da picit. Wuh! bengkak oh pastuh. Jalan ke kelas pagi tuh berselipar je,,terhincut-hincut. Pastuh, aku bgtau la kt mmbe klas aku, "weyh aku kena sengat lebah oh!" Smua pakat gelak je. Ta guna pnye mmbe. Hahah. Tp masing-masing pastuh risau sbb tgk aku cm lemah je. Diam je dlm kelas. Dowg rase semacam. Aku baru diam kejap, da risau. Cmne kalo aku diam untuk selamanya? [eh, menyimpangla pulak]. Sampai dowg ckp "izza, ko okeh tak? kalo rase len pegila klinik, teruk susah gak nnt." Aku siap ckp cmneh lagi "ala, kalo aku msuk sepital tibe-tibe an, kowg nk dtg jenguk aku tak?" Dowg diam je. Malas agaknya nk layan otak gila aku neh. Tiba-tiba ckp cmtuh. Hahah.

Da lama lepas tuh, bengkak mula surut. Gatal-gatal pulak yg dtg. Peh, gatal die bukan  gatal cm kena gigit nyamuk. Mmg gatal laen macamla wa ckp lu! Adoii! Aku pn gatal jugak, pegila korek-korek, picit-picit, abeh merah-merah tapak kaki aku. Picit cm org gila. Sebab terasa tersangatlah gatal! aish. Da bape ari selepas kejadian, tapak kaki aku da mula okeh. Ta rasa gatal da. Tp parut sengat tuh akibat korek melampau, masih ade berbekas. Kenangan. Bukan senang nk terpijak lebah. Hahah. 

---------------------------------------------------------------------------

sekian sahaja entry untuk hari ini. sekian terima kasih. :)



p/s: tengs didi sebab bt entry khas untuk aku. :) sila layari belog mmbe kuh syg ini. live well is real revenge.







2

Oh! rindunya.


sila klik pada gambar untuk tumbesaran

Sudah lama rasanya aku ta update blog aku neh. Huhuu. Bukan ape, bz. Besela. Alasan yg sama berulang kali aku ungkapkan. Hidup seorang pelajar neh kna banyak bersabar tau tak! Penuh dugaan && cabaran. Dengan assignment nye, dwet elaunya, lapanyaa....wuuu~ 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Entry kali neh aku nk habaq kt smua. Aku rindu mak bapak aku! Waa~ tibe-tibe terfikirkan mereka. Patutnya aku pulang ke rumah arineh, tapi disebabkan mak aku ingin membawa abh pergi berubat, aku terpaksa akur. Mak kate  nk amek petang neh, pikir-pikir balik, ta payahla. Menyusahkan mak aku je an. Huhuu. Minggu neh aku ta pulang. Pagi tadi aku ade klas FMT. Disebabkan itu ak ta balik rumah. Tapi takpe, belajar punye pasal, aku ta kesah. Lagi-lagi, en Matron yg ajar. Haha. mmg aku ta nak ponteng ah. Huhuu. Tuh jela yg aku nk bebel untuk arineh. Tade idea, perut lapa. huu. bye!

p/s: cuba teka umur mak aku bape. :))


Related Posts with Thumbnails

ShoutMix chat widget
chat widget
 
Copyright © ROCK & GO !
Design by Metalab