Followers

4

Bukan yang aku nak.

Assalammualaikum w.b.t
.
.
.
.
.
.
1st aku tengok screen neh, aku tak tau nak tulis ape tapi aku nak update something. Tapi tak lepas. HAHA. Apa yang aku cuba sampaikan neh? -_- Okay, semalam result kuar u'ollzzz. Nak tau aku dapat apa? HAHA. Mestilah DL. Hahaha. In my dream lah. Puihh. Result yang aku expect tak tercapai dek akal. Memang terkejut lah aku tengok result. MasyaAllah. Terus meleleh hingus air mata aku tengok result camtuh. Whats wrong with you Izza? What happened? Ya ya ya. Semua pon salah diri sendiri jugak. Leka, lalai, abaikan apa yang patut, ponteng kelas (haha) dan sebagainya. Bila tengok result tuh baru aku sedar, dan aku bermonolog sendiri, "oh mungkin aku terlalu high expectation sgt kot? or kau banyak dosa izza, padan muka kau. U deserve it." -_- Yes, aku ngaku aku banyak dosa tipula kan kalau cakap diri kau tuh takde dosa langsung. Pffttt. Tapi ini 1 pengajaran bagi akulah sebab 1st time aku dapat result camneh. Memang di luar kotak minda aku la. Takpela. Bak kata Johan "kita kena redhooo". Semua benda yang berlaku mesti ade hikmahnye. Hikmah yang aku dapat berdasarkan ape yang aku lalui smlm ialah, belajar elok elok. Jangan banyak main. Jangan banyak berjalan sane sini. Jangan on9 overdose sgt. Jangan.... jangan... jangann... dan jangannn... macam2 jangan lah aku nak letak tapi terlalu banyak. So, perubahan drumstick drastik mesti buat untuk sem depan. Okay izza? 


**********************************************

Okay lupakan kisah result tuh. Mari mula hidup baru. Hehe. Baru baru neh aku dapat hobi baru u'ollzz. Nak tau mende? Nanti nanti la aku cerita. HAHA. Hobi neh aku detect lepas aku bace 1 novel (dah kantoi dah) tajuk die Zombijaya. Aku tertarik nk bace novel neh sbb aku memang obses dengan zombie. Mungkin sebab aku men game Dead Island, Left 4 dead dan aku layan cerita The Walking Dear Dead. Mungkin mungkin dan mungkin disebabkan itu la aku tertarik untuk bace novel neh. Lagipun, cover novel neh pun menarik. Nampak scaryla kan. Hohoh. Nak bace sinopsis dia? Nah aku bagi bace ;

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi? 
Kalender lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri.
Mereka tidak tahu yang suasana mereka kenali bakal berakhir. Aman- damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Semua perlu mengadaptasi dalam dunia baru ini. 
Berapa orangkah yang akan mati? Adakah yang mati akan kekal mati? Dan apakah yang menunggu mereka di Putrajaya nanti? Selamat Datang ke ZOMBIJAYA.
Haa, amacam? Best an sinopsis dia? Gempak tak gempak tak gempak tak? HAHA. Tuh baru bace sinopsis bro, belom 1 buku. HAHA. Nak tau kena la bace novel neh. Terbaik wa cakap lu. Si penulis dia Adib  Zaini kacak tak terkata wa cakap lu. Tehee. So, baca la ye? Boleh jadi kan ini 1 hobi baru untuk korg jugekkk. :D



Tadaaaa. Cool an cover buku tuh. Woot woot ~


p/s: aku lupa nak bagitau. nantikan movie Zombijaya neh. Penulis die jadik zombie woo. HAHA. (Y)
3

Welcome Back Brahhhh!

Assalammualaikum w.b.t,

1st of all, aku nak gelak boleh? HAHAHAHA. Okay enuff. Kenapa aku gelak? Sebab..sebab..sebab aku teruja nak update balik blog aku neh. Muahaha. Pergh, lama gila aku tinggalkan since Jan 2011. Gila lama. Sorry sayang. I bukan tak nak update, tapi macam2 jadik, so takde mase nk update. Boleh gitu? HAHA. Okay, okay. Aku nk update pasal apa neh? Aku pun tak tau. HAHA.

Oh ya, sekarang neh aku dah sambung study kt MMU melaka. Tempat tuh not bad la. Ramai cinos, indios, foreignerous dan kaum paling manoriti kt situ melayuous. Hahah. Sedeh! Camno nak usha laki2 kacak, tampan dan trang tang tang? HAHA. Tapi sebenarnya, laki melayu ramai. Kalau nak tengok ramai ke tak, tunggu tyme final. Mmg belambak laki2 tuh kuar. KACAK wa ckap lu. #TrueStory. Kaya pun kaya. Tapi tengok cm high profile sgt. Tak nak lah. HAHA.

Paling tak boleh tahan tuh, nigga2 dan mamat arab kt situ semua kaya kaya. @_@ henpon smua stok Iphone je. Puihh. Gila vavas. Tapi kan... Kesah plak hakuuuu kannn. HAHA. Ape aku cuba sampaikan neh? Ah, pedulikan sbb neh kan blog aku. Lagipun ade ke org bace? Muahaha. Aku tunjuk gamba jela ye kat sini sebab aku dah takde idea nak tulis dah neh. *padahal baru starting kot* HAHA. 


Okay, Challo bete!

p/s : wanna be my chammak challo? HAHA


Abrar yaww. Roti canai je mampu. 

Overnight laa konon. Hahah


YA! Aku tau aku buat DUCKFACE, shoot la aku kalau berani. HAHA
*jusco*

Meja Study :)


Luka dilukai. Luka pertama aku kt MMU. 
Tengs tingkap balkoni T_T

*Dah lah. byk sgt gmba. haha. esok lusa aku update lagi ye? Babai. :D


2

femes


HELLO!

Cerita neh da lame ak pendam sebenarnye. Bukan aku tak nak cerita kat korang, tapi yelah tade mase nak berblogging. Dulu bz sbb aku banyak assignment dan sewaktu dengannya, tapi kini, aku bz bekerja pula. Cari duit untuk anak-anak. Korg tatau betapa susahnya. Haihhh. (kau tak yah nk mengeluh sgtlah,prctical je pn. cit!) Kembali kepada tajuk. Oh man. Femes? Sape nk femes? Ha, tunjuk bulu idong kat aku! HAHA. Semenjak 2 menjak dan 3 menjak dan bermenjak menjak neh, aku kebosanan sebab asyik duduk kat opis. (padan muka, nak sgt dok opis an? amek ko!) Skg neh tade da keje kt luar. Promote ke ape ke. Sudah tade. Kerja kerja tuh da diamek ailh org abang abang kt opis tuh. Haihhh. Bosan bosan. Baru aku tau, dok kt opis mmg bosan benarnye. HAHA. Bila berkata pasal promotion, aku teringat mase aku bt promotion kt Rawang. Tempat tuh agak baru la. Kedai kt situ pn cm baru nk up je. So, tade ramai sgt la yang dtg mase ktowg buat promotion. Nak dijadikan cerita, ade 1 hari tuh mase ak bt promotion. Dtglaa budak budak dgn mak die. Muka budak tuh kerek nk mmpos. Muka mintak penyepak tp aku tahan. Anak org tuh. Budak neh bt muka sbb mak die kata die frust tak dpt beli buku kt sekolah sbb ramai sgt org. Hek eleh, sbb tuh je ke? (padahal aku pn same tyme muda muda dulu. HAHA). Oh, mase budak neh dtg, tiba tiba partner gay aku tergelak. Aku pelik laa. Then, ini perbualan aku ngan partner gay aku tuh ;-


Aku : Kau pehal tasha? Gelak gelak. Amenda tah kau neh.
Tasha: hahahahahahhaah....(gelak tanpa henti cm shit!)
Aku: Kau pehal sengal? Aku sepak kang! Pehal kau neh? 
Tasha: HAHA,izza cuba kau tgk muka budak tuh.
Aku: Ha, apehal? Aku tgk suci je muka budak tuh. Apehal?
Tasha: Cuba kau tengok betul betul. Muka ade same ngn katun tuh.
Aku: Hah? Apekah? Katun ape pule kau neh?
Tasha: Bongok ko neh. Muka die cm Dora The Explorer.
Aku: HAHA. Shit. Aku ingtkan amenda. (sambil sambil tgk budak tuh). HAHAH. A'ah laa weyh. 

Da, tuh je. Yang laen byk censored. HAHA. Ha, aku jumpa Dora laa weyh. Korg ade? HAHA. Femes sebentar aku. HAHA. Budak neh hyper skit. Aku neh plak suka layan budak hyper terlampau neh. Bukan gedik gedik yang cm tahi. HAHA. Kejamnya aku berkata sedemikian. HAHA. Paling aku tertarik nak mengusik budak neh, Gigi die. AMAZING! HAHA. Tengok jelah gmba aku post. HAHA.





 


p/s: budak lagi sorg tuh partner gay die. nama: acha. Aku tak pasti nama betul dia ape. Nama si Dora neh pn aku da lupa. HAHA
0

Selamat

Selamat Tahun Baru!
Selamat Hari Sabtu!
Selamat Berbaju Baru!
Selamat Bersekolah untuk adek adek yang baru bersekolah! 
Selamat Berblogging sambil makan! 
Selamat Berpractical / bekerja!
Selamat Dapat gaji! HAHA
Selamat Bercuti! (erk. ade ke org tgh bercuti skg neh?)
Selamat Berjogging shopping!
Selamat Dunia Akhirat!
Selamat Di jalan raya! HAHA


p/s: da cukup 11 an? Yeah! Selamat Tahun Baru 2011~rasenye tak terlambat laa kot nk wish kt korg. Hehe. 
Related Posts with Thumbnails

ShoutMix chat widget
chat widget
 
Copyright © ROCK & GO !
Design by Metalab